Youthtainability

Projektleírás

A Youthtainability egy hosszú távú stratégiai együttműködés a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a DYPALL és a Fénix szervezetek között.  A projekt több mint egy éve alatt három partner találkozó és egy ifjúsági szakembereknek szervezett látó út tapasztalatai és szakmai munkája során állítottuk össze a projekt eredményeként létrejött úgynevezett szellemi terméket, mely három részből épül fel.
Az elméleti háttér körbejárja a kistelepülési ifjúsági munka kihívásait, mint például a fiatalok nagyobb városokba vándorlását, hogy mit is jelent a fenntartható fejlődés települési szinten, és hogy mi az ifjúsági munka szerepe a fenntartható közösségek kialakulásában. Ezen kérdések mentén nem csak a magyar, hanem a szlovák és a portugál valóságot is górcső alá vettük, különös tekintettel a hasonlóságokra. 

A szellemi termék második része egy úgynevezett jó gyakorlat gyűjtemény, aminek fő célja a fiatalok településükhöz, és helyi közösségeikhez való kötődés érzésének kialakítása és elmélyítése. 

A harmadik pillér egy térkép, mely az ifjúsági szakember (ön)értékelésére szolgál. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokkal foglalkozó szakember maga is kötődjön a településhez, ezzel segítve a helyi fiatalok kötődésének kialakítását. A térkép segít a szakembereknek saját kötődésük feltérképezésében. 

A szellemi termékek megtalálhatóak a honlapon.

 

Képek a projektről

Hírek a projektről

Célegyenesben a Youthtainability!

Célegyenesbe ért Youthtainability című KA2-es projektünk. Október elején szakemberekből álló csapatunk Portimaoba utazott, hogy részt vegyen a harmadik és egyben utolsó személyes

Youthtainability – Projektleírás

A Youthtainability projekt során olyan ötletek az összeolvadása révén kívánunk elérni különböző célcsoportokat, amelyek által egyrészről az ifjúsági munka társadalmi