Ifjúsági munka merre jársz?

A projekt keretében részvételi úton, azaz érintettek bevonásával terveztünk és valósítunk meg egy kevert módszertanra építő kutatást az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek és önkéntesek körében. A kutatást és a mérőeszközök előkészítését számos rendezvény, szakmai fórum előzte meg, amelynek keretében a projekt résztvevőivel, további szakemberekkel közösen határoztuk meg a főbb kérdéseket és kutatás céljait. A nagyobb elérés és láthatóság érdekében online kampányt terveztünk, amelyben együttműködünk az ifjúságügyi szakma legtöbb szereplőjével. 

A kutatásunk címe Foglalkozol ifjúsági munkával? hazánk legelső olyan kutatása, amelynek fókuszában az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek kompetenciái, szakmai motivációja áll. 

Célunk jobban megismerni és megérteni az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek körét: Milyen értékekre építik a szakmai tevékenységüket? Milyen kompetenciával rendelkeznek? Mit jelent számukra a hivatásuk? Önkéntesként vagy fizetésért dolgoznak? 

2023. március 20 – április 2. között zajlik az online kérdőíves adatfelvétel, majd ezt követően még az első félévben fókuszcsoportos interjúkat szervezünk. 

Azért, hogy a  kérdőíves felmérésben minél nagyobb számban vegyenek részt azok, akik napjainkban Magyarországon ifjúsági munkát végeznek; egy online kampányt terveztünk ami növeli az ifjúsági munka láthatóságát. A kampány során képes és videós üzenetekben mutatjuk be azt, hogy mennyire sokféle módon és milyen eredményekkel, társadalmi hatások elérésével végeznek ifjúsági munkát itthon. 

A kutatás eredményeiről tervezetten az első félévben egy Gyorsjelentésben számolunk be.  A kutatás nemcsak a GYIÖT szakmai tevékenységéhez járul hozzá, hanem az eredményekre alapozhat bárki, aki érintett az ifjúsági szakmában és a települési ifjúsági munkában. 

A projekt az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.


KITÖLTÖM A KÉRDŐÍVET

Képek a projektről

Hírek a projektről