Szakmai kiadványok 2020-08-18T12:19:30+02:00

Helyben hogyan?

A Helyben hogyan? A települési ifjúsági munka gyakorlati kiiundlópontjai könyv elsődleges célcsoportja azok a döntéshozók, önkormányzati munkatársak, akiknek valamilyen úton-módon feladatuk az ifjúságüggyel való foglalkozás, vagy fontosnak érzik és érdeklődésük olyan erős, hogy szívesen vesznek mindenféle segítséget.

Letöltés

Lépj egyet előre!

Ez a kiadvány a magyarországi települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatok történetét, működésének alapjait kívánja bemutatni, továbbá gyakorlati segítséget, útmutatót nyújtani e közösségek szervezéséhez és megalakulásához.

Letöltés

Legyen kéznél

Ez a könyv egyfajta gyűjteményként is felfogható, amelyben az egyes témákhoz kapcsolódó szakirodalmak, valamint a Szerzők tapasztalatai alapján megfogalmazott ajánlások és módszertani leírások találhatók, így az egyes részek és fejezetek akár külön-külön, önállóan is értelmezhetőek és használhatóak.

Letöltés

Iránytű települési ifjúsági munkásoknak

Egy elengedhetetlen falra akasztható térkép, minden olyan szakembernek, aki ifjúsági munkával foglalkozik. 

Letöltés

Facilitation Academy’s General Handout 

Letöltés

FACT – Factory of Active Citizens

In this booklet we summarized the theories and techniques what we have used and also included some ideas developed by participants about recommendations for youth workers, decision makers to start working onthis field. Also another part will bededicated for good examples and activities which related to democratic participation and active citizenship.

Letöltés