Mi a GYIÖT?

 

A Társaság tevékenységeinek fókuszában a fiatalok részvételének növelése, a hazai  ifjúsági szakma fejlesztése és ismertségének, elismertségének növelése áll, jellemzően nemformális tanulási módszerek alkalmazásával, szerteágazó programokkal; hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 

Az egyesületi formában működő Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság 1996-ban, a települési gyermek- és ifjúsági önkormányzatok ernyőszervezeteként, a közös fellépési lehetőség megteremtése céljából jött létre. Az elmúlt évtizedben az ifjúsági korosztályok, az igények és szükségletek és a jogszabályi környezet változásai, továbbá az aktív tagok szakmai fejlődésének hatására a szervezet működése és főbb tevékenységei nagymértékben változtak, megteremtve ezzel azt a lehetőségét, hogy napjainkban a szervezet fő céljává a fiatalok részvételének növelése, valamint az ifjúsági szakma fejlesztése és elismertségének elősegítése lépjen. A változások ellenére a szervezet alapjait a negyedévszázados értékek, bevált módszerek és tapasztalatok adják, törekedve az innovatív és bátor szervezeti építkezésre. 

Kik vagyunk?

Gulyás Barnabás
Gulyás Barnabáshivatalos képviselő, képző, közösség fejlesztő
Bálint Andrea
Bálint Andreaszervezeti koordinátor, projektvezető
Makó Panna
Makó Pannagrafikus, online kommunikáció és média megjelenésért felelős
Kovács Anna
Kovács Annaprojekt koordinátor
Kovács Vanda
Kovács Vandatréner
Pozsonyi Fanni
Pozsonyi Fannitréner
László Miklós
László Miklósifjúságsegítő

Működésünk

 

A Társaság legfőbb döntéshozó szerve a Közgyűlés, amely évente kétszer ülésezik. A szervezet operatív működtetését és vezetését egy – jelenleg – 4 főből álló állandó csapat látja el. Jellemzően projekt jelleggel – több külső szakértővel, trénerrel dolgozunk együtt, akikkel munkakapcsolatunk több éves múltra tekint vissza. Jelenleg zajlik szakértői, munkatársi körünk bővítése, valamint azon gyakornoki és önkéntes programunk kidolgozása, amely nem csak a humánerőforrás kapacitásaink bővítését, de a fiatal szakemberek tanulási lehetőségét, és egyben szervezetünk szakmai utánpótlását is biztosítják. Annak érdekében, hogy tevékenységeinket a fiatalok közössségeinek igényei alapján tudjuk tervezni és megvalósítani, fiatalok alkotta tanácsadó csoportot hívunk létre. 

Habár Társaságunk székhelye Hódmezővásárhelyen található, a napi munkavégzés a budapesti irodánkból zajlik, amely a legtöbb személyes megbeszélésünknek is helyszínt biztosít.

Történetünk

1992

Gyermekönkormányzatiság kezdete

1996

GYIÖT megalakulása, bejegyzése

2009

újjáalakulás

2012

Vodafone Angyal program

2019

Iroda

2019

Nívódíj

2020

Külső-belső megújulás

Hivatalos dokumentumok

Adatkezelési Tájékoztató
Beszámolók

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság a 2017. évi LXXVI. törvény 1. paragrafusa szerint külföldről támogatott szervezetnek minősül. Tevékenységeink jelentős részét az Európai Unió Erasmus+ Programjának pályázati támogatásának felhasználásával valósítjuk meg, amelyről bővebb információ a Projektek menüpont alatt érhető el.