(be)vonzó

Projektleírás

A be(vonzó)? című projekt megvalósítója a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, ami a települési szintű gyermek- és ifjúsági korosztályi érdekképviseleti szervezetek országos érdekvédelmi ernyőszervezete. 

A projekt célja, hogy a Budakeszi és Érdi Járások településein a strukturált párbeszéd alkalmazásával egy olyan fejlesztési folyamatot indítson be, amellyel a döntéshozók és fiatalok között egy aktív kapcsolat kialakulása és működtetése valósul meg. A kapcsolatnak a célja, hogy a fiatalok az őket is érintő ügyekkel kapcsolatban a döntéshozatali folyamatokhoz közelebb kerüljenek, illetve, hogy a fiatalok véleményének folyamatos becsatornázásának módszerei kialakuljanak. Mindezt a két járás területén közvetlenül bevont településekkel (Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Páty és Törökbálint) közösen kívánjuk elérni és kialakítani, amely így jó példaként lehet majd a járásokban a többi település számára is.

A projekt során a közösségfejlesztés, valamint a strukturált párbeszéd módszereit és eszköztárát alkalmazzuk, mindezt az ifjúsági munka és nem-formális tanulás perspektívájából. A projektnek köszönhetően helyi ifjúsági konferenciák, jól adaptálható módszertan és egy járási szintű ifjúsági ügyekkel foglalkozó együttműködési felület létrejöttét várjuk, amely képes a projekt katalizáló folyamatait hosszútávon fenntartani. A projektet az Európai Bizottság Erasmus+ Programjának pénzügyi támogatásával valósítjuk meg.

Képek a projektről

Hírek a projektről