RÉszreVétel

Projektleírás

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság 2016. február 1. és 2017. július 31. között valósította meg az Európai Bizottság Erasmus+ Programja által támogatott RÉszreVétel című projektjét. Projektünk fő célja a fiatalok és döntéshozók találkozóinak lebonyolítása során a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság által már korábban elért eredmények multiplikálása fiatalok aktív bevonásával, valamint a már megszerzett tapasztalatok felhasználásával és rendszerezésével egy módszertani gyűjtemény összeállítása, annak érdekében, hogy mind a felnőtt döntéshozók, mind pedig az átlag fiatalok képesek legyenek a strukturált párbeszéd hazai és európai szintű folyamataiba érdemben bekapcsolódni.

 A projekt megvalósítása során összesen minimum 40 település önkormányzatához és helyi ifjúsági szakemberhez látogatunk el személyesen, annak érdekében, hogy az általuk végzett gyermek és ifjúsági munka kapcsán interjúkat készítsünk, tapasztalatainkat egy kiadványban, ajánlásként foglaljuk össze helyi önkormányzati képviselők és fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára.

A kiadvány elkészítése mellett a strukturált párbeszéd folyamatába eddig még be nem kapcsolódott, minimum 40, 16-30 év közötti fiatal számára nyújtunk lehetőséget multiplikátor programban való részvételre, aminek alapját három egymásra épülő, tematikus, a nem formális tanulás módszereivel megvalósuló képzés adja. A tanultak felhasználásával a résztvevő fiatalok képesek lesznek jövőtervező műhelyeket megvalósítani saját ifjúsági közösségük bevonásával.

A műhelyek során a projektbe bevont helyi közösségek nyolc szempont (közlekedés, szolgáltatások, környezet és környezetvédelem, egyenlőség, gazdaság, lakhatás és épített környezet, szociális és kulturális területek, kormányzás) alapján dolgozzák fel saját településük sajátosságait, helyzetképét, majd további két alkalommal egyeztetik eredményeiket, élményeiket és megállapításaikat a helyi önkormányzat képviselőivel és az egyéb érintettekkel.

Képek a projektről

Hírek a projektről

RÉszreVétel

Részrevétel projektünkről a reszrevetel.hu honlapon olvashattok.

Erasmus+ Nívódíjat kaptunk

Élményalapú képzéssorozat, fiatalok és önkormányzatok döntéshozóinak aktív párbeszéde, egy hiánypótló kötet az ifjúsági munkáról… Ezeket egyesítette a Gyermek- és Ifjúsági

RÉszreVétel

Sok kicsi, sokra megy – szokás mondani, és akkor is mindig inkább pozitív felütéssel értelmezzük. Előfordulhat viszont, hogy hátrányt jelenthet