Van benne valami

Projektleírás

A Van benne valami?! című projektünk célja a széleskörű tájékoztatás és párbeszéd kezdeményezése az EU Ifjúsági Stratégiájával kapcsolatban. A projekt koncepcióját a Társaságunk hálózatában aktív szerepet betöltő szakemberek, döntéshozók és ifjúsági közösségek által megfogalmazott igények és javaslatok alapján dolgoztuk ki. Ezt követően az érintett szervezeteket, szakembereket együttműködésre kértük fel, már az ötlet részletes kidolgozásának szakaszában. A projekt során a két tevékenység keretein belül összesen 415 főt kívánunk elérni, melyből 320 fő fiatal. 

Az első tevékenység egy olyan regionális tájékoztató eseménysorozat, amely során Magyarország területén 7 helyszínen, két-kétnapos eseményeken keresztül mutatjuk be az EU Ifjúsági Stratégiáját, annak érdekében, hogy a résztvevőkkel közösen legyen lehetőségünk megtalálni a stratégia kapcsolódási pontjait a helyi sajátosságokhoz és realitásokhoz. 

A második tevékenység egy országos konferencia, ahol a tapasztalatok megosztása és összegzése mellett lehetőség nyílik párbeszédre az EU Ifjúsági Stratégiájának nemzeti szintű megvalósításával kapcsolatban. 

Várható eredményként elkészül egy óriáskollázs a résztvevőkről, amely első alkalommal a konferencián kerül bemutatásra, de időjárásálló kivitelezésének köszönhetően ez a későbbiekben is jól felhasználható lesz beltéri és szabadtéri események során is. A széleskörű figyelemfelhívás érdekében eredményként elkészül még egy, a stratégia tartalmához kapcsoldó üzenetekből álló timelapse videó is, amely első ízben szintén a konferencián kerül majd levetítésre, azt követően pedig széles körben terjeszthető marad online felületeken, illetve más rendezvényeken való bemutatással. A konferenciát követően, annak riportjának elkészítésével a projekt során megfogalmazott és összegyűjtött javaslatok könnyen terjeszthető formában állnak majd rendelkezésre. Végezetül intézmények, szervezetek “hálózata” jön létre azokból, akik ismerik az EU Ifjúsági Stratégiáját és annak tartalmát. Számukra egy megnyerő, értéket és elismerést tükröző jelvényt szeretnénk biztosítani, amellyel hosszú távú célunk az, hogy hozzáadott értéket képviseljen az, ha valamely szervezet vagy intézmény rendelkezik ezzel a jelvénnyel. 

Hosszútávon azt várjuk, hogy a stratégia ismeretével hozzájárulunk a helyi szintű ifjúsági munka minőségének javulásához és több lehetőség megteremtésére a fiatalok számára.

A projekt tervezetten 2020. április 1. és 2021. július 31. között valósul meg Magyarország 7 településén, valamint a projekt konferenciája Budapesten.

Hírek a projektről