Van benne valami

Projektleírás

A Van benne valami?! című projektünk célja a széleskörű tájékoztatás és párbeszéd kezdeményezése az EU Ifjúsági Stratégiájával kapcsolatban. A projekt koncepcióját a Társaságunk hálózatában aktív szerepet betöltő szakemberek, döntéshozók és ifjúsági közösségek által megfogalmazott igények és javaslatok alapján dolgoztuk ki. Ezt követően az érintett szervezeteket, szakembereket együttműködésre kértük fel, már az ötlet részletes kidolgozásának szakaszában.

A projekt keretében Fiatalok a településeken – az EU ifjúsági stratégiája helyben címmel tájékoztató események megvalósítására kerül sor az ország 14 különböző településén. Ezeken a rendezvényeken bemutatásra kerül az EU Ifjúsági Stratégiája, annak érdekében, hogy a résztvevőkkel közösen legyen lehetőségünk megtalálni a stratégia kapcsolódási pontjait a helyi sajátosságokhoz és realitásokhoz.

A projekt egy országos konferencia keretében kerül lezárásra, ahol a tapasztalatok megosztása és összegzése mellett lehetőség nyílik párbeszédre az EU Ifjúsági Stratégiájának nemzeti szintű megvalósításával kapcsolatban. 

Hosszútávon azt várjuk, hogy a stratégia ismeretével hozzájárulunk a helyi szintű ifjúsági munka minőségének javulásához és több lehetőség megteremtésére a fiatalok számára.

A projekt tervezetten 2020. április 1. és 2022. május 31. között valósul meg Magyarország 14 településén, valamint a projekt konferenciája (2022. április 12-én) Budapesten. 

Hírek a projektről