A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság MagicEurope reloaded című projektje egy olyan általunk kitalált, fiktív állam, mely 2019. szeptember 2-10. között egy nyolc oldalú ifjúsági csere időtartama alatt valósul meg. A csere folyamán maguk a résztvevők fogják létrehozni MagicEurope országát, és ők maguk fogják annak szabályait (törvényeit) is megalkotni, illetve betartani az összesen kilenc napos program alatt. A jelentkezéssel kapcsolatos információkért kattitnts a tovább feliratra.

Államunk demokratikus alapokon jön létre és működik majd. Mindezek megalkotása és lebonyolítása során az Európai Unió működését és felépítését vesszük alapul, mely során a résztvevő fiatalok a gyakorlatban sajátíthatják el az Unió alapjait és a demokratikus, csapatban történő együttműködés, együttélés és az esetleges konfliktuskezelés módjait.

A projekt célja: A résztvevők olyan készségeket szereznek, amelyeknek további életük, tanulmányaik és későbbi munkájuk során hasznát veszik. Tudatosságuk az európai polgárság kapcsán növekszik, megismerkednek más nyelvekkel, más kultúrákkal és transzverzális készségeik jelentős fejlődést mutathatnak. A projekt során szerzett ismereteiket beépítik személyiségükbe, hozzájárulva ezzel a toleránsabb és demokratikusabb társadalom kialakulásához.

Résztvevő országok: Bulgária, Ciprus, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Olaszország, és Magyarország.

A programok időtartama: 2019. május 17-20. között a kiválasztott fiatalok egyikének részt kell vennie egy megbeszélésen. Az ifjúsági csere 2019. szeptember 2-10. között valósul meg, Óbányán.

Jelentkezési feltételek: 15-25 év közötti magyar állampolgár, aki angol nyelven legalább alapszinten tud

Jelentkezési határidő: 2019. április 30.

Jelentkezési lap itt érhető el.

A projektről bővebben itt olvashattok.