(be)Vonzó?

Hogyan lehet fiatalokkal közösen tervezni helyi szinten a szabadidő hasznos eltöltésének alternatíváit? Erre kerestük a projektben a választ az Érdi és Budakeszi Járás területén található településekkel együttműködésben. 

 

Közelítő

A projekt során közvetlenül bekapcsolódó települések önkormányzata és fiataljai között valódi párbeszéd és együttműködés kialakítása a célunk. Ennek eredményeként a döntéshozók és fiatalok közösen kezdtek el dolgozni azon, hogy miként növeljék településükön a fiatalok részvételét, valamint azt, hogy valóban bekapcsolódjanak a strukturált párbeszéd folyamatába. A projektösszefoglalót itt érhetitek el. 

 

Ifjúsági munka helyben, Európában

Az önkormányzati/települési szintű ifjúsági munka minőségének fejlesztése érdekében Európa szerte indult el az Europe Goes Local program. Ennek hazai megvalósításában szervezetünk is részt vett. Célja, hogy szükségletalapú támogatást nyújtson a program iránt érdeklődő települési önkormányzatoknak. A projektet Társaságunk koordinálta munkacsoport keretein belül, amelynek tagjai: Tempus Közalapítvány Erasmus+ Ifjúság Csoport, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft., Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., ELTE Tanító- és Óvóképző Kar.

RÉszreVétel

A projekt során a fenntartható települési közösségfejlesztés módszertanával ismerkedtek meg a közvetlenül bevont ifjúsági közösségek. A megvalósításról bővebben az alábbi oldalon találhattok információkat. 

DiscUSs

A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott projekt során a cseh, lengyel, magyar és szlovák ifjúsági szakemberekkel folytattunk szakmai együttműködést és szerveztünk programokat az aktív állampolgárság és állampolgári nevelés témakörében. Kövessétek ti is a programot itt!

Sounds of Silence 

A GYIÖT számára mindig fontos volt az ifjúsági munka minőségének fejlesztéséhez való hozzájárulás, amelyeket leginkább nemzetközi képzéseken keresztül tudunk elérni. A Sounds of Silence egy olyan, a csend, mint eszköz használatával foglalkozó képzés, ahol a résztvevők személyes és szakmai fejlődéséhez járultunk hozzá. 

 

 

GYIÖT 2017

Szervezetünk 2016-ban ünnepelte fennálásának 20. évfordulóját, az évek során rendkívül sok erőfeszítés volt szükséges ahhoz, hogy egy folyamatosan fejlődő, az ifjúsági munka szektorában meghatározó országos hálózattal rendelkező szervezetet építsünk fel. GYIÖT 2017 című projektünk az eddig elért eredmények fenntartását és továbbiak létrehozását szolgálta elsősorban, valamint a zavartalan mindennapi működéshez járult hozzá. A projekt támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap volt.