Az UNICEF új kezdeményezése, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited), idén ősszel Magyarországon is elindul. Célja, hogy 2030-ig a fiatal nemzedékek, világszerte megfelelő oktatásban részesüljenek és megtalálják a helyüket a munka világában.

’Rajtad áll a jövőd!  jelmondattal egy új ifjúsági programot indítottak. A jövő a fiatal felnőttek kezében van. Az UNICEF ennek jegyében 14-24 év közötti fiatalok csoportjainak bevonásával, az ő saját elképzeléseikkel és konkrét megoldási javaslataikkal tesz ajánlásokat a világ döntéshozóinak, hogy megfelelő programokkal segíthessék az új nemzedéket.

Rajtad áll a jövőd! –»kattints a részletkért 😉

A későbbiekben évente megrendezendő program a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a resztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik megvalósítása is.

Az öt legértékesebb kezdeményezésnek az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást, valamint mentori segítséget nyújt, a legjobb helyi projektek pedig 2019 tavaszán a nemzetközi zsűri elé kerülnek, ahol további támogatásokat lehet nyerni.

A programra nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni (3-5fős csapatoknak), aminek jelentkezési határideje: 2018 november 19. éjfél.

Ha érdekel a jövőd tegyél is érte, oszd meg a téged és társaidat leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémát és dolgozzatok ki együtt kreatív helyi megoldásokat ezek megoldására, mert ehhez most még segítséget is kaphattok!