2018. december 7-én, pénteken kerül megrendezésre a XVI. GYIÖK Jótékonysági Mikulásfutás Orosházán, amelybe idén a Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XVIII. Országos Találkozójának résztvevői számára is biztosított a bekapcsolódás lehetősége.

Bizonyára már sokan hallottatok az OHGYIÖK egyik legnépszerűbb kezdeményezéséről, a Jótékonysági Mikulásfutásról. A rendezvény 2018. december 7-én, pénteken kerül megrendezésre; a gyülekező 16:45 órakor lesz Orosháza főterén. A nevezési díj, mint minden évben, idén is egy mikuláscsomag, amelyet a futás során a résztvevők közösen juttatnak el a rászoruló gyerekekhez. A csomagok a Kórház Gyermekosztályán, a Családok Átmeneti Otthonában, a Nagycsaládosok Egyesületénél, a Kistérségi Gyermekjóléti Központban, az SOS Gyermekfalunál és a Csemete-Neveldében kerülnek kiosztásra.
A rendezvényről további információ az OHGYIÖK facebook eseményénél érhető el, de az alábbi videót is ajánljuk figyelmetekbe.

A Települési Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatok XVIII. Országos Találkozójának résztvevői részére az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat felajánlotta a részvétel lehetőségét. A felnőtt kísérővel érkező csoportok részére szükség esetén egyszerűbb, hálózsákos szállást biztosítani tudnak az OHGYIÖK főhadiszállásán, a Diáktanyán. Kollégiumi szállás 1.800 Ft/fő (+ IFA) ártól egyénileg foglalható a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. (Érdeklődni és szállást foglalni Szabó Szilviánál lehetséges a 68/411-811-es telefonszámon.)

Kérjük, hogy azok, akik szeretnének részt venni a Mikulásfutáson – akár a szervezési feladatokba is bekapcsolódva  – és azután szívesen töltenének az OHGYIÖK-ösökkel és velünk egy kellemes, beszélgetős estét, jelezzék részvételi szándékukat a gyiot@gyiot.hu e-mail címen. Amennyiben jelzitek várható érkezésetek helyét és időpontját, úgy igyekszünk titeket tárt karokkal várni a vasútállomáson vagy az autóbusz-pályaudvaron.

A Mikulásfutás kapcsán a résztvevők utazása, étkezése és – saját választás alapján – a kollégiumi szállásfoglalása egyénileg, önköltséges alapon történik. Amennyiben a résztvevők száma indokolja, úgy a 2018. december 8-ai, Orosházáról Gyulára történő utazást a GYIÖT az érintett szolgáltatónak a férőhelyek biztosítása érdekében bejelenti.

Az orosházi tartózkodással kapcsolatosan technikai információk és segítség Magonyné Urbán Zsuzsa, felnőtt segítőtől kérhető a gyiokoh@gmail.com e-mail címen vagy a 70/337-5034 telefonszámon, míg az Országos Találkozó és az utazás kapcsán Bálint Andreától kérhető további információ a gyiot@gyiot.hu e-mail címen vagy a 70/231-1002-es telefonszámon.

A Mikulásfutáson természetesen bármely gyermekönkormányzatos fiatal, segítő vagy érdeklődő részt vehet, az Országos Találkozón történő részvételétől függetlenül is.