Elkötelezett hívei vagyunk a minőségi projektek megvalósításának, ezért is pályázunk olyan sokszor az Erasmus+ pályázati felhívás keretében.

A 2017. október 4-i beadási körben, két projektötletünket adtuk be, immáron újból. A pályázatokat a tavaszi körben is benyújtottuk, akkor azonban sikertelenül zárult a pályázás. A szakértői bírálatokban javasolt pontok mentén javítottuk a projekttervek minőségét és a frissített pályázatokat újból benyújtottuk.

Az egyik projektünk, egy nemzetközi képzés, ami Locality névre hallgat. Célja, hogy olyan tanulási lehetőséget biztosítson települési önkormányzatok, ifjúsági szervezetek képviselői számára, akik érdeklődnek a strukturált párbeszédet alkalmazó projektek lebonyolítása iránt. A képzésen így a KA3-as pályázati kategória sajátosságaival ismerkedhetnek meg a résztvevők, kitérve a projekttervezés és menedzsment kérdéseire és a fiatalok és döntéshozók tanulási folyamatának támogatására is. 

A Te jössz! című újabb KA3-as projektünk ötlete, a korábbi nagysikerű RÉszreVétel című projekt megvalósítása során született meg. Célja, hogy elsősorban olyan fiatalokhoz jussunk el, akik hazánk leghátrányosabb helyzetű kistérségeikben élnek. A projekt során szeretnénk minél több fiatalhoz eljutni a figyelemfelhívó kampányunk során, amiben az alapvető jogaikról és részvételi lehetőségeikről tájékoztatjuk majd a fiatalokat, egyben bevonva őket egy-egy részvételi folyamatba.