2021-ben ünnepeltük a szervezet 25. születésnapját, ennek apropójából úgy gondoltuk, hogy helye van egy kis összegzésnek, ahol néhány kolléga pár soros gondolatát olvashatják kedves látogatóink. 

“Közel 2 éve vagyok a GYIÖT csapatának tagja, 2020-ban jelentkeztem egy részmunkaidős állásra, amit szerencsésen meg is nyertem. De ennél jóval többet nyertem, mert egy remek közösség is a GYIÖT. Rengeteget tanulhattam az elmúlt – a létézeséhez képest rövid – időszakban, mind szakmailag, mind emberileg.

A GYIÖT egy igazán hiteles szervezet, ahol van lehetőség fejlődni, tanulni, választani és kiteljesedni, ahol maximálisan lehet teljesíteni, de ugyanígy hibákat is ér elkövetni, és ahol a csapat nem csak sok-sok kollégából áll, hanem támogató, jó fej emberek közösségéből, és ahol még gyakran a jó élményeknek is helye van, akár egy hajnali edzéskor, vagy épp egy autózás közbeni énekléskor. Civil szervezet, civil hozzáállással, de profi, szakértő munkatársakkal. 

Remélem, hogy még sokáig követhetem a fejlődését, kívánok még legalább 3×25-öt, kedves GYIÖT! :)”

Kovács Anna

“Az én kapcsolatom a GYIÖT-el 2016-ban vette kezdetét. Számos programon vettem részt, amit az akkori csapat szervezett, és megfogott az, hogy minden esemény során, munka közben is nagyon jól érezhettem magam. Meg merem kockáztatni, hogy az első pár olyan élményeim közé tartozik 1-2 projekt, amely során tudatosult bennem, hogy fiatalként, én is tehetek a közösségemért, azért, hogy színesítsem és megkönnyítsem a helyi fiatalok mindennapjait. 

Idén már elmondhatom, hogy a résztvevőből, szervező, munkatárs lehettem. Ez sok szempontból megtisztelő, hiszen a GYIÖT-öt egy összetartó csapat alkotja, akik ha kell törekednek arra, hogy a legjobbat biztosítsák, mind megjelenésben, mind tartalomban, vagy szakértelemben, de mindezek mellett emberek maradunk, humorosak, játékosak, segítőkészek. 

Kívánom, hogy mindez a későbbiekben is így folytatódjon, hogy sikerekből, örömből, és büszkeségből ne legyen hiány! Remélem, még 2070-ben is, vagy még annál is tovább hallhatok a GYIÖT-ről.” 

Kunos Roxána

“Több évtizedes értékek, cselekvés és ösztönzés, hitelesség, tudatosság, tanulás és fejlődés, célok és stratégia, szabadidő és munkahely. Emberek, szervezetek, kapcsolatok, barátságok és együttműködések; régi és új, kísérletezések és szárnypróbálgatások. 

Ezek a szavak jutottak eszembe elsőként, hiszen a GYIÖT egy rendkívüli ötvözete sok-sok, akár egymásnak ellentmondó fogalomnak, tulajdonságnak is. Ennek alapján a GYIÖT az a szervezet, ahol egyaránt megfér egymás mellett a régi és az új, az egyediség és a közösségiesség, a tudatosság és a tapasztalatlanság is.”

Bálint Andrea

“Számomra a GYIÖT egyet jelent a kreativitással, a szabad véleménynyilvánítással, az önkifejezéssel, a szabadsággal, a csapatmunkával és azokkal az értékekkel, melyeket települési, közösségi és csapat szinten is fontosnak tartok, mégsem figyelünk rá a hétköznapjainkban eléggé. Olyan kis sziget, jól működő csapat, ahol azon dolgozunk, hogy ezeket az értékeket minél több ember, minél több közösség számára megmutathassuk.

Nap mint nap átlépjük személyesen és csoportosan is saját határainkat, jobban megismerjük magunkat és egymást, közösen tanulunk a hibáinkból és ezáltal közösen is fejlődünk. A GYIÖT nem csak egy szervezet, és nem is csak egy munkahely, a GYIÖT egy érték és egy életérzés. Mi azon fogunk dolgozni az elkövetkezőkben is, hogy minél több ember megtapasztalhassa, hogy így is lehet. “

Makó Panna