Az IncOn rövidítésű – finn partnerünk vezetésével megvalósuló – projekt fő témája az ifjúsági részvétel és a bevonás, illetve az, hogyan lehet különböző tevékenységeket és eseményeket a lehető leginkább befogadóvá tenni mindenki számára.

A másfél éve tartó együttműködés alatt háromszor volt már lehetősége találkozni a partnereknek. Ezen alkalmakon azon dolgoztak, hogy olyan biztonságos közeget teremtő alapelveket fogalmazzanak meg (safer space policy), melyek a bevonást zászlójukra tűző közösségeknek megfelelő alapokat biztosítanak a nyitott működéshez. Ezek az alapelvek finn és észt jó gyakorlatok bemutatásának és megismerésének mentén kerültek összegyűjtésre.

A projekt következő állomása Budapest lesz, itt valósul meg az aktív állampolgárság, részvétel és befogadás témáját körüljáró tréning április 13-14-én. A tréningen a nemformális tanulás módszereivel dolgoznak majd fel a résztvevők, miközben néhány hazai jó példával is megismerkedhetnek. 

A tréningre elsősorban ifjúsági munkával foglalkozó szakembereket, civil szervezetek munkatársait és 18 év feletti fiatalokat várunk. A tréning munkanyelve angol, a részvétel térítésmentes!

A tréning helyszínére való utazás költségét megtérítjük, illetve a tréning 2 napján az ebédet és kávészünetet biztosítjuk résztvevőinknek, azonban egyéb étkezéseket és szállást nem áll módunkban biztosítani!

A tréning akadálymentesített helyszínen valósul meg.

A projekt az Erasmus+ Program keretein belül, az Európai Unió támogatásával valósul meg. 

A jelentkezés határideje: 2023. március 10.

Jelentkezés