A Győri Városi Diák Fórum a Komáromi DiViSz csapatával közösen 2019. 03. 30-án ellátogattunk Egerbe, hogy megismerjük az Egri Diák Tanács tagjait, ötleteket adjunk egymásnak és jó kapcsolatot építsünk ki városaink között, mely a jövőben is tartós maradhat. A csodálatos kezdeményezés Kamrás István győri elnök fejéből pattant ki, melyre Eger és Komárom egyaránt vevő volt.

A négy órás autóbusz utat követően, mely igencsak jó hangulatban telt, megérkeztünk Eger városába, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket.

Első közös programunkként a jó időre való tekintettel a Népkertben gyűltünk össze, ahol az ismerkedést követően elültettükközösen a hársfa csemetét, amely a három város együttműködését szimbolizálja, remélve azt, hogy az együtt eltöltött nap után még jó sok közös program vár ránk.

Majd a városházára mentünk, ahol minden város lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Megtekintve egymás programjait, hétköznapjait, inspirálódhattunk és ötletetelhettünk a jövőre nézve, mely mondhatom igazán hasznos volt.

Időszűkében azonban a tervezett városnézés nem mindenki számára valósult meg. Az elnökségi tagok a Dobó téren folytatták az eszmecserét amíg a csapat többi része felment a híres várfalra, vagy éppen keresett egy éttermet. A szűkebb körű beszélgetés bensőséges hangulatban telt el, mely során az elnökök és elnökségi tagok átbeszélhették, hogy a hétköznapok problémáit, milyen módon oldják meg és hogyan birkózzanak meg velük. Elmondhatták tapasztalataikat, ezzel elősegítve egymás jövőbeli működését. Egyvalamiben azonban biztosan megegyeztünk, ezt a kapcsolatot maradandóvá kell tenni. A kezdeti ötletelgetések folytatódtak, hogy miként és mikor találkozzanak újra városaink.

Az idő gyorsan telt, az elmaradhatatlan közös csoportkép után felszálltunk a buszra, és feltöltődve indultunk haza.

Véleményem szerint, sikerült megtalálnunk a közös hangot, és egy olyan napot töltöttünk el együtt, az Egri Diák Tanács mérhetetlen közvetlenségének köszönhetően, amire mindenki jó szívvel fog emlékezni. Ezúton még egyszer szeretném megköszönni, hogy ott lehettünk és hogy mindez megvalósult!

Szentirmay Anna
Kommunikációs főreferens
DiViSz Komárom