Gondolkodtál már valaha azon, hogy az elmaradottabb, falusi településeken vajon milyen lehetőségei vannak a fiataloknak?  És vajon ezek a területek teljesen eltűnnek majd a köztudatból vagy fenntartható fejlődésnek indulnak? 

Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ olasz partnerünk, a Youth Eufemia, a Rural Youth Superpowers Ifjúsági cseréjének keretein belül, amelyre várjuk résztvevők jelentkezését!

A projekt az ehhez hasonló kérdések mellett, céljául tűzte ki azt is, hogy felhívja a figyelmet az ilyen elmaradottabb, falusi településeken zajló élet előnyeire és hátrányaira egyaránt. A résztvevőknek mindemellett lehetősége nyílik megismerkedni az aktív polgárság jelentésével és fogalmával is. A Rural Youth Superpowers projekt fontos részét képezi továbbá az interakció elindítása a fiatalok között, elősegítve ezt a kommunikációs képességek és az érzelmi intelligencia folyamatos fejlesztésével. 

A résztvevőknek továbbá az ifjúsági cserén megszervezésre kerül egy interkulturális est is, ahol lehetősége nyílik mindenkinek megismerkedni a különböző kultúrákkal és nemzetiségekkel. Emellett természetesen a szervezők kiemelt figyelmet helyeznek arra, hogy mindenki jól érezze magát a program során és jó hangulatban működjön a csapatmunka! 

Elsősorban már meglévő csapatot/közösséget keresünk, csoportvezetővel, aki vállalja, hogy az előkészítő találkozón is részt tud venni egy fiatallal.  

Az utazási költséget, a szállást, étkezést, helyi közlekedést és a programokon való részvételt a a projekt költségvetése állja, így a résztvevőktől anyagi hozzájárulást nem kérünk. Amennyiben szükséges, a COVID-tesztek finanszírozása az utazási költség keretébe foglalható. 

Időpont:
Előkészítő találkozó: 2022. 01. 22-24.
Ifjúsági csere: 2022. 02. 28 – 03. 06

Helyszín: Prali, Olaszország 

Célcsoport: 
Résztvevők: 6 fő, 15-18 év közötti fiatal
Csoportvezető: 1 fő, felnőtt korú (18+)

Jelentkezni emailben az international@gyiot.hu címen lehet, 2022. január 10-ig.
Érdeklődni továbbá az alábbi telefonszámon is lehet: +3620/277-1234

A jelenlegi világjárványra való tekintettel a maszk viselése, a rendszeres kézmosás és fertőtlenítés, illetve az előírt távolság betartása a teljes program alatt kötelező!