Társaságunk támogatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek a környezettudatosságra és fenntarthatóságra fókuszálnak. Éppen ezért gondoljuk remek lehetőségnek spanyol partnerünk, a Biodiversa Egyesület képzését, melynek címe: Live Sustainably: how to live the present without compromising the future.

A programra 2 magyar résztvevőt is keres a szervező Biodiverza Egyesület.

A rendezvénynek a spanyolországi Valdediós-völgye ad otthont, 2019. szeptember 2-8. között.

A program fő célja a környezettudatosság növelése, az ehhez, és a leginkább a fenntartható élet megteremtéséhez szükséges kompetenciák fejlesztése, valamint mások ösztönzése és motiválása ennek érdekében.

A tréningre elsősorban olyan önkormányzatoknál dolgozó szakembereket (ifjúsági referensek, ifjúságsegítők, ifjúsági ügyintézők stb.) várnak, akik munkájuk során közreműködnek helyi ifjúságpolitika alakításában. Másrészről olyan -elsősorban helyi szinten tevékenykedő- aktív ifjúsági szakértőket és szakembereket várnak, akik hátrányos helyzetű vagy sérülékény társadalmi csoporthoz tartozó fiatalokkal dolgoznak.

A tervezett programot itt találjátok: 

A konferenciára jelentkezni a f e l h í v á s b a n megjelölt módon és határidőig (2019. Július 10., szerda éjfélig) lehetséges. A konferenciára jelentkezőktől Társaságunk azt kéri, hogy jelentkezésük tényéről értesítsen bennünket is a gyiot@gyiot.hu e-mail címen.

A jelentkezők közül előnyt élveznek Társaságunk szakmai hálózatába tartozó szakemberek, közösségek képviselői.

Költségek:

Részvételi díj: a résztvevőknek 50 és 150 euro között kell befizetniük a részvételi díjat, saját megítélésük alapján, figyelembe véve saját költségvetésüket és a program általuk ítélt értékét. 

Szén-dioxid kibocsátási díj: kérjük vedd figyelembe, hogy ki kell egyenlítened a repülőgép út során termelődő szén-dioxid kibocsátás árát, mely 15 euro (egyenlően elosztva a résztvevők között.) Bővebb információt itt olvashatsz.

Az utazási költségek a szervezők visszatérítik a fehívásban jelzett módon és időben.