Időpont: 2023. 06. 20-29.
Helyszín: Norvégia, Ulsteinvik és környéke
Résztvevő országok: Belgium, Magyarország, Németország, Norvégia, Románia és Szerbia
A tréning munkanyelve: angol

A képzés célja, hogy olyan outdoor módszereket, technikákat mutasson be fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára, amelyeket később ők a munkájuk során felhasználhatnak. 

Egyre több tanulmány mutatja ki, mennyire fontos – különösen a fiatalok számára – a szabadban eltöltött idő,, ugyanakkor ez egyre inkább csökkenni látszik. A képzés célja, hogy az ifjúsági szakemberek felismerjék az outdoor közeg nyújtotta lehetőségeket, használják azt fiatalokkal való munkájuk során, és őket is megismertessék annak adottságaival. A cél, hogy változatos környezetben felhasználható módszereket, gyakorlatokat mutassunk be, a résztvevők képesek legyenek adaptálni tudásukat saját közegükbe, legyen az egy város parkja, vagy akár egy túrázásra is alkalmas környezet. Éppen ezért a tréning során fokozatosan egyre több időt töltünk el a természetben, melynek a csúcspontja egy 3 napos túrázás és kempingezés lesz, különböző workshopokkal, tevékenységekkel megfűszerezve.

 

A tréning olyan fiatalokkal foglalkozó szakembereknek szól, akik:

  • legalább 3 éve dolgoznak fiatalokkal,
  • 18. életévüket betöltötték,
  • készek csatlakozni a tréning teljes időtartalmán, annak előkészületeivel és utólagos tevékenységeivel (2023. 05-10.), és ezt a részvételi megállapodás aláírásával biztosítani,
  • számára az angol nyelvű (szóbeli és írásbeli) kommunikáció nem jelent problémát,
  • számára nem jelent problémát több napot a szabadban eltölteni kialakított zuhanyzó és mellékhelyiség hiányában, rovarok és más – az életre nem veszélyes – állatok társaságában.

 

A tréning utáni tevékenységek:

Annak érdekében, hogy a tréningen szerzett tudás ne vesszen el, arra hívjuk a résztvevőket, hogy még a tréninget követő nyári-őszi időszakban próbálják is ki ezeket fiatalokkal, illetve adják tovább az érdeklődőknek tudásukat. Éppen ezért a tréninget követően különböző tevékenységek fognak megvalósulni, melyek tapasztalataira online meetingek keretében fogunk reflektálni.

 

Országonként megvalósítandó tevékenységek:

  • Résztvevő személyenként 1-2 alkalommal 2-3 órás workshop fiatalokkal (országonként minimum 8 workshopot jelent, melyet a résztvevők akár közösen, vagy párokban, triókban is teljesíthetnek), mely során a tréningen elsajátított módszerek valamelyikét valósítják meg a résztvevők. Ez lezajlódhat akár egy tábor keretein belül, akár egyéb, már előre betervezett tevékenységen belül.
  • 1 napos tréning megszervezése és lebonyolítása fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára. Ez egy hosszabb kb. 6 órás/egész napos alkalom, mely során az érdeklődő szakemberek megismerkedhetnek olyan outdoor módszerekkel, melyeket ők is meg tudnak valósítani fiatalok számára. Ezt a tevékenységet az országból érkező összes résztvevő (5 fő) közösen valósítja meg.

A Nature- and Experiential-Outdoor Education in youth work tréningen való részvétel díja: 50 €, melyet a résztvevők maguk fizetnek.

A részvételi díjbefizetésére a résztvevők kiválasztását követően, a tréninget megelőzően kerül sor. 

A részvételi díjon túl további költsége nincs a résztvevőknek. Ennak érdekében a repülőjegyeket a GYIÖT előzetesen együtt veszi meg, majd a jegyek és beszállókártyák bemutatását követően a projekt norvég házigazdája annak költségvetéséből megtérít számunkra.

A projekt az Erasmus+ Program keretein belül valósul meg, az Európai Unió támogatásával.

A tréningre a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges jelentkezni 2023. január 27-ig. A jelentkezéssel kapcsolatban legkésőbb február 2. hetéig visszajelzünk Önnek. A kiválasztás a jelentkezési lapban adott válaszok alapján történik, de a kiválasztás során szükség esetén további információkat kérhetünk a jelentkezőktől.

Kérdés esetén érdeklődni Radák Lucánál a +36204258182 -es telefonszámon, vagy az international@gyiot.hu email címen tud.

Jelentkezési lap