Időpont: 2022. május 9-15. 

Helyszín: Trnava, Szlovákia

A Faces of Diversity projekt a kisebbségek, és etnikumokról szóló sztereotípiákat kívánja ledönteni, valamint tájékoztatást nyújt a társadalmi csoportok között előforduló álhírek kapcsán. Számos esetben azt tapasztalhatjuk, hogy a kritikus gondolkodás hiányos, és az információk fogyasztása során a felhasználók nem tudják megítélni egy-egy hír hitelességét. Ebben lehet segítségükre ez a projekt, melynek szervezője szlovák partnerünk, a European Dialog. A tréning során ifjúsági munkások fejleszthetik az emberi jogi és média kompetenciáikat. 

A projektben országonként 3 fő vesz részt, akik betöltötték a 18. életévüket, és az ifjúsági szakterületen dolgoznak. A szervezők elsősorban olyan résztvevőket keresnek, akik az ország azon területeiről érkeznek, ahol helyi szinten kisebbségek csoportjai élnek. Előnyt jelent, ha a résztvevő valamilyen kisebbségekkel, etnikumokkal közösen tevékenyedő szervezet képviselője. 

A 6 napos tréning során, a résztvevők:

  • fejleszthetik kritikus gondolkodásukat,
  • megismerkedhetnek az újságírás elméleteivel, 
  • megtanulják a releváns tartalmak és az álhírek felismerését, 
  • tudást szerezhetnek a kisebbségek nehézségeiről Európa szinten
  • olyan kezdeményezéseket tervezhetnek, és olyan módszertanokat tanulhatnak, amelyek segítségével támogathatják helyi szinten a kisebbségben élő fiatalok mindennapjait. 

Munkanyelv: angol

Korhatár: 18+

Jelentkezési határidő: 2022. április 30.

A tréningre ezen a linken keresztül tudsz jelentkezni.

A programon való részvétel ingyenes. Az utazást, a szállást, és étkezést, a szervezők biztosítják. A tréning az Európai Unió finanszírozásával az Erasmus+ program keretei között valósul meg.

Ha kérdésed van, keresd Radák Lucát a +36204258182 telefonszámon, vagy az international@gyiot.hu email címen!