3rd European Youth Work Convention

Mi is ez pontosan? 

Joggal mondhatjuk, hogy az ifjúsági munka legnagyobb, ötévenként megrendezett konferenciája, eseménye. Együtt gondolkodás az ifjúsági szakma eredményeiről, lehetőségeiről, főbb kérdéseiről és arról, hogy merre tovább.

Ki szervezi és mikor?

Az Európai Unió Tanácsának német elnöksége 2020. december 7-10. között szervezi meg a 3. Európai Ifjúsági Munka Konferenciát (European Youth Work Convention), amelyen – a magyar delegációval együtt – várhatóan 1000 fő vesz részt, mintegy 50 országból. 

Hogyan?

Az idei évi konferencia online kerül megvalósításra a világjárvány miatt. Eredetileg Bonnban találkoztak volna a konferencia résztevői. A konferenciát ennek köszönhetően sokféle virtuális platform használatával színesítik. Kövessétek a Facebook oldalunkat, hogy minél több tartalomról értesüljetek. 

Kövesd a konferenciát a www.eywc2020.eu oldalon, valamint a Facebook oldalunkon, ahol időről-időre osztunk meg magyarul is híreket, fejleményeket. 

3rd European Youth Work Convention2020-11-26T15:15:15+02:00

Mikulásfutás – 2020

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat legrégebbi programja a Jótékonysági Mikulásfutás. 2020. december 4-én szervezik meg 18 alkalommal. (tovább…)

Mikulásfutás – 20202020-11-12T08:12:29+02:00

Kijelzőközösségek II.

Az online részvételi lehetőségek, platformok, módszerek színes és sokrétű tárházának bemutatása hasznos volna, de a cikkünk második részében elsősorban az online részvétel általános megközelítésére és néhány karanténidőszakkal kompatibilis lehetőségre kívánjuk felhívni a figyelmeteket.  

(tovább…)

Kijelzőközösségek II.2020-05-12T08:52:26+02:00

Kijelzőközösségek I.

A mindannyiunk életét érintő változások közepette tartsunk szünetet, és gondoljuk át a következőket: hogyan alakultak át társas kapcsolataink, milyen alternatívái lettek a közösségi programoknak az otthonmaradás elvét követve? A közösség iránti felelősségtudatos magatartásunk alapját képezi a saját és társaink védelmét jelentő #maradjotthon irányelv. A felelősségen és szolidaritáson alapuló helyzetben a közösségi életünk nagy része kerülhet át az online térbe. Kétrészes cikkünkben rávilágítunk néhány olyan szempontra, amellyel ugyan nem állást kívánunk foglalni az online versus offline vitában, de azt hangsúlyozni, hogy az online térben zajló közösségiség igenis valós.  

(tovább…)

Kijelzőközösségek I.2020-04-24T14:36:52+02:00

Maradjatok otthon, maradjatok kapcsolatban, maradjatok aktívak!

Az elmúlt hetekben, hónapokban kialakult koronavírus járvány, és az annak megelőzését  célzó korlátozások bevezetése Társaságunkat is érintette. Az alábbiakban szeretnénk röviden tájékoztatást adni arról, hogy tevékenységeink hogyan változtak meg és alakulnak át. Mint, ahogy mások sem, mi sem tudunk egyelőre időben megalapozottan tervezni, hiszen ehhez a szükséges információ, különösen a korlátozások végének dátuma még nem állnak rendelkezésre. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy nem állhatunk le és várhatunk ölbe tett kézzel, amíg folytatni tudjuk a már megkezdett tevékenységeinket, projektjeinket. 

(tovább…)

Maradjatok otthon, maradjatok kapcsolatban, maradjatok aktívak!2020-04-24T14:18:34+02:00

Az állampolgári nevelés hiányzó margójára

Olybá tűnik, hogy szinte pillanatok alatt minden átrendeződhet körülüttünk, a változások kezeléséhez, az alkalmazkodáshoz való felkészültségünk pedig személyenként nagyon eltérő lehet. Kétezerhúszban hazánkban is megjelent az új típusú koronavírus járvány, aminek kezelésével, megfékezésével összefüggő intézkedések és korlátozások társadalmunk egészét érintik. A frusztráció a járvány okán nyilvánvaló, ezt tovább tetézi az egyének gyakori felelőtlen hozzáállása is. Ugyan nem célunk ennek okait keresni, de – különösen most – zavar minket az egymás elleni uszítás és feszültségkeltés, mint alternatív megoldás. A kialakult helyzet egyik olyan aspektusát szeretnénk bemutatni, amellyel nem további mentséget keresünk és/vagy kínálunk, hanem felhívjuk annak fontosságára a figyelmet, hogy a veszélyhelyzetet követően miért -erősen- indokolt nem a szoksásos, megszokott rendbe visszatérni. 

(tovább…)

Az állampolgári nevelés hiányzó margójára2020-04-24T14:18:57+02:00