(be)vonzó II. – Projektleírás

(be)Vonzó? II. című projektünknek célja, hogy az Orosházi és Szarvasi Járások területén közösségfejlesztési és nemformális nevelési módszerekkel előmozdítsa az ifjúsági párbeszédet a települések fiataljai és döntéshozói között.

A projekttel azt kívánjuk elérni, hogy a fiatalok az őket érintő ügyekkel kapcsolatban a döntéshozatali folyamatokhoz közelebb kerüljenek, valamint a fiatalok véleményének folyamatos becsatornázásának módszerei, technikái kialakuljanak. 

A projekt során a közösségfejlesztés módszereit és eszköztárát alkalmazzuk, mindezt az ifjúsági munka és nemformális tanulás perspektívájából. A projektnek köszönhetően szimulációs gyakorlatok, helyi ifjúsági fórumok, jól adaptálható módszertan és további térségi együttműködések létrejöttét várjuk, amely képes a projekt katalizáló folyamatait hosszútávon fenntartani.

A (be)Vonzó? II. a 2018-ban azonos címmel, az Érdi és Budakeszi Járásokban megvalósított projekt sikerén alapul, amely tapasztalatok felhasználásával jött létre az új fejlesztői beavatkozást kínáló “második felvonás”.  A (be)Vonzó? II. projekt kezdeményezője az előzmény projekt zárókonferenciája során az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, amelynek fiatal képviselői a projekt tervezésében és megvalósításában aktív partnerei a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaságnak. 

A projekt Békés megyében, négy település (Gádoros, Kardoskút, Orosháza, Szarvas) bevonásával és együttműködésével valósul meg. E településekre jellemző, hogy népességszámuk folyamatosan csökken, a fiatalok részére pedig jelentős dilemmát vet fel a településen maradás vagy költözés kérdése, amely témakört jelen projektünk keretében kiemelten kívánunk feldolgozni.

2020-08-10T16:02:03+02:00