Közelítő című projektünk képzése Pécsváradon zajlik január 31-február 4. között, ahol összesen tíz település 3-3 fős delegációja vesz részt, annak érdekében, hogy közösen gondolkozzanak azon, hogy hogyan lehetne helyi szinten a fiatalok részvételét, aktivitását fokozni. 

A projektben résztvevők az ország különböző pontjairől érkeztek: Bácsalmás, Csongrád, Eger, Gyöngyös, Győr, Kiskunhalas, Kistelek, Martonvásár, Orosháza és Tata. Összesen tehát tíz helyen fognak megvalósulni a miniprojektek, ahol a településeken élő/tanuló fiatalok, valamint az döntéshozók is hamarosan részesei lehetnek projektünknek. 

Az első nap az ismerkedésé és a csapatépítésé volt jellemzően, amely a második napon szervezeti szinten is folytatódott, annak érdekében, hogy akár a miniprojektek megvalósításában, és természetesen a későbbiekben is együtt tudjanak működni a résztvevők. Szintén a második nap programját tartalmazta a Közelítőt is támogató Erasmus+ Program bemutatása, valamint a projekt megvalósításának részletes átbeszélése. A harmadik nap központi témája a részvétel, amelynek fogalmáról egy olyan gyakorlat keretében beszélgethettünk elsőként, amely önmagában a demokrácia fogalmára is egyfajta modellezést tartalmazott. 

A tréning tapasztalatairól hamarosan részleteiben is beszámolunk, illetve tervezzük a résztvevő szervezetek rövid bemutatását is.