Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat legrégebbi programja a Jótékonysági Mikulásfutás. 2020. december 4-én szervezik meg 18 alkalommal.

Ilyenkor a város apraja-nagyja, sportegyesületei, osztályai, iskolái, munkahelyei és lelkes polgárai egyénileg is neveznek – vagyis hoznak 1-1 mikuláscsomagot – azért, hogy aztán ezeket egy 4,3 km-es futás keretében az Orosházán élő rászoruló és/vagy beteg gyerekek között szétosszák különböző szervezetek és intézmények közreműködésével.

Felmerül a kérdés, hogy miközben jelenleg minden rendezvény tilos, mégis hogyan kerülhet sor a tizennyolcadikra?

Az OHGYIÖK úgy döntött, hogy a kezdeményezés fő célját ebben az évben sem engedi el. Most is szeretnének eljuttatni többszáz csomagot azoknak a gyerekeknek, akik máshonnan esetleg hiába várnák. Ezt nem befolyásolhatja a járvány! Éppen ezért azt találták ki, hogy habár a nagy, közös, tömeges futásról le kell mondaniuk, mikuláscsomag-gyűjtésbe kezdenek és bíznak az emberek adakozókézségében. Az Orosházi Polgármesteri Hivatal portáján bárki leadhatja az ide szánt édességeket, melyeket a szervezet eljuttat majd a kicsiknek. 

És a futás sem marad el! Egyénileg bárki lefuthatja a program 4,3 km-es távját – kisebbeknek 1 km is elegendő – és ha ezt posztolja a Facebook-eseménynél, sorsoláson vesz részt.

Nyereményjáték vár továbbá azokra is, akik csapatban – munkahelyek, osztályok, iskolák, stb. – neveznek. (A csoportos nevezést úgy kell érteni, hogy a csomagokat egyben, a szervezetük, intézmnyük nevében adják le.)

A rendezvény sikerességéről mindenképpen beszámolnak majd. Addig is drukkoljunk együtt az OHGYIÖK-nek!