Társaságunk elkötelezett híve a települési/önkormányzati ifjúsági munkához kapcsolódó projekteknek, beavatkozásoknak és fejlesztési lehetőségeknek. Örömünkre szolgál, hogy partnerszervezetként közreműködhetünk a II. DYPALL Conference – Youth Work at Municipal Level elnevezésű projektben! 

A konferenciára magyarországi résztvevőket is keres a szervező DYPALL (Developing Youth Participation at Local Level) Hálózat. A konferencia az európai önkormányzati ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek és döntéshozók találkozópontja, amelynek idén Cascais Európa Ifjúsági Fővárosa ad otthont, 2018. december 3-6. között.

A konferencia programja kialakulóban van egyelőre, ám az már biztos, hogy 2018-ban a fenntarthatóság témakörét vizsgálva a hatékony önkormányzati ifjúságpolitikai intézkedéseket fogja górcső alá venni a plénum, a meghívott előadókkal és közreműködők segítségével.

A konferenciára elsősorban olyan önkormányzatoknál dolgozó szakembereket (ifjúsági referensek, ifjúságsegítők, ifjúsági ügyintézők stb.) várnak, akik munkájuk során közreműködnek helyi ifjúságpolitika alakításában. Másrészről olyan -elsősorban helyi szinten tevékenykedő- aktív ifjúsági szakértőket és szakembereket várnak, akik hátrányos helyzetű vagy sérülékény társadalmi csoporthoz tartozó fiatalokkal dolgoznak. 

A konferenciára jelentkezni a f e l h í v á s b a n megjelölt módon és határidőig (2018.10.12.) lehetséges. A konferenciára jelentkezőktől Társaságunk azt kéri, hogy jelentkezésük tényéről értesítsen bennünket is a gyiot@gyiot.hu-email címen. A jelentkezők között előnyt élveznek a Társaság szakmai hálózatába tartozó szakemberek, közösségek képviselői. 

A konferencián történő részvétel térítésmentes, az utazási költségek a szervezők visszatérítik a fehívásban jelzett módon és időben.