Török Virág, Eger Város Diáktanácsának elnöke kapta néhány hete 2020 “Heves megye önkéntese” díját, amelynek apropójána arra kértük, hogy osszon meg velünk néhány gondolatot. Az alábbiakban az ő sorai olvashatóak:

“Az év végének eljövetele számomra mindig egyet jelent egy lecsöndesült elmélyüléssel, átértékeléssel, hála és köszönet megfogalmazásával és persze újabb célok kitűzésével. Ahogy az évszakok is, az évek is állandó körforgásban mozognak. Ugyanaz az év nem jön el újra, ahogy ugyanaz az első hó sem.

A mindennapjaimat kitevő tevékenységek közül a legfontosabb a személyiségemnek is meghatározója. Közösségi ember vagyok, fiatal vagyok, és a fiatalokért vagyok, ÖNKÉNTES vagyok. Eger Városi Diáktanácsának a tagja, építőeleme és elnöke.

 

Számomra önkéntesnek lenni nem program, elfoglaltság, időtöltés. Ez egy gondolkodásmód.

 

Decemberben gazdagabb lettem egy hatalmas pozitív visszajelzéssel, nekem ítélték 2020 “Heves megye önkéntese” díját az ifjúsági korosztályban. A Diáktanács felnőtt segítői titokban jelöltek meg engem is, meglepetésként ért a visszajelző email.

Természetesen büszke vagyok rá, hogy amit képviselek egy helyes út, de itt a babérkoszorú egy teljes közösségnek jár. Hálás vagyok, hogy rám talált a VDT, hogy azóta is egyengeti az ösvényem, hogy minden nap motivál, hogy közös célért teszünk, hogy tartozom hozzájuk.

Hiszem, hogy ez az út nem választott, ez adottság. Sikeresnek tartom magamat és a szervezetet, mert együtt keressük az irányokat, együtt visszük véghez céljainkat. Rengetegszer nehéz közös hangon kiáltani és suttogni, de még többször jó.

Kicsik az igényeink, csupán támogatást, bíztatást kérünk, nekünk ez jelenti a visszajelzést, amiből tanulhatunk. A többi már a mi “sarunk”, és tapasztalataim szerint képesek vagyunk kézben is tartani.”

A cikket írta: Török Virág