Érdekel, hogy mit csinál egy vezető tisztségviselő a GYIÖT-ben? Szeretnél tanulni arról, hogyan lehetsz jó vezető? Csapatban dolgozni neked kihívás, de érdekel, hogy lehetsz ügyesebb? Ha a válaszod igen, akkor a GYIÖT Vezetőképző neked szól!

Felhívás

Mi ez?

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság 2 alkalmas tréningsorozatot hirdet vezetéselmélet témakörben olyan érdeklődő fiatalok számára, akik a későbbiekben aktívan részt szeretnének venni a Társaság mindennapos munkájában. A programmal lehetőséget biztosítunk a GYIÖT vezető tisztségviselői pozíciói kapcsán az utánpótlás biztosítására.

Mikor, hol?

Az első  tréning időpontja: 2017. október 1-2. (Levél)*

A második tréning időpontja: 2017. november 4. (Budapest)

Témák:

CsoportdinamikaMitől működik jól egy csoport? Egy vezetőnek fontos tudnia, hogy pontosan milyen folyamatokon megy végig egy csapat a megalakulástól kezdve egészen a munka végéig, és milyen személyiségjegyek hogyan befolyásolhatják a csapaton belüli munkát. Plusz előnyt jelent, ha ezekkel a dinamikákkal a csapattagok is tisztában vannak, így ez a tréning a csapaton belüli önismeretet és tudatosságot is elősegíti.

IdőgazdálkodásEgy civil szervezetben való tevékenykedés, az iskola, a munkahely, a barátokra és a magunkra szánt idő összeegyeztetése gyakran jelent kihívást. A tréning azokat az időgazdálkodási technikákat veszi sorra, amelyek segítségével lehetséges rendezni a körülöttünk lévő káoszt, hogy hatékonyabbak legyünk, és az idő vezetőként se ellenünk, hanem nekünk dolgozzon.

VezetéselméletMik egy jó vezető ismérvei? Ki számít vezetőnek? A vezetés, azaz leadership témaköre hatalmas, hiszen a vezetés számtalan formája ismeretes, és egy jó vezetőnek rengeteg szempontnak kell megfelelnie. A leendő tisztségviselők ezen a tréningen olyan módszertanokkal ismerkedhetnek meg, melyek segítségükre lehetnek majd egy civil szervezet élén.

A GYIÖT vezetéseA tréningsorozat utolsó szakaszában a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság aktuális kihívásaival, feladataival, a célcsoportunk igényeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők, annak érdekében, hogy minden szükséges információnak birtokába kerülhessenek egy későbbi vezetői pozíció vállalása kapcsán.

Kiknek szól?

Elsősorban a GYIÖT tagcsoportjainak képviselőit várjuk. A jelentkezőkkel kapcsolatban nincs életkori kikötés, azonban a javasolt belépési korhatár: 16 év. A jelentkezők között előnyt élveznek a GYIÖT tagcsoportjainak képviselői és a 18. életévüket betöltött jelentkezők.

Hogyan?

A képzésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges.

FONTOS! A tréningek egyes alkalmai egymásra épülnek, így csak azon résztvevők jelentkezését várjuk, akik mindegyik képzési alkalmon részt tudnak venni.

A regisztráció nem jelenti automatikusan azt, hogy részt vehet a jelentkező a programon. Az összes jelentkező közül a férőhelyek és a motiváció függvényében választja ki a végső résztvevőket a GYIÖT.

A képzések során elsősorban csoportos és egyéni fejlesztő feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a témával.

A programot külsős szakemberek bevonásával szervezi a GYIÖT. A képzői feladatok ellátására a TraiNGO csapatával működünk együtt.

Praktikus információk:

Szükség esetén iskolai kikérőt és/vagy igazolást tudunk biztosítani a jelentkezőknek, ennek kapcsán már a regisztráció során elkérjük az intézmények adatait.

Mivel a képzés elsődleges célja, hogy az országos szervezet vezető tisztségviselői pozíció kapcsán biztosítsa az utánpótlást, így a jelentkezőknek célszerű tudniuk, a következő Tisztújító Küldöttgyűlés idejét, melynek tervezett dátuma: 2017. november 25. (szombat).

Kérdés estén fordulj bizalommal társaságunkhoz, a gyiot@gyiot.hu email címre történő levél írásával, vagy keresd Kelemen Dániel Andrást, a GYIÖT ügyvezető titkárát, a 06-20/332-0873-as mobilszámon.

Várjuk jelentkezésedet!

*Az első tréning közvetlenül a Levéli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal közösen szervezett RetrOrszágos Találkozó című programunk után kerül megtartásra. A vezetőképzőre jelentkező fiatalokat szívesen látjuk, azon programunkon is. Részletek és jelentkezési lap itt érhető el.