A Német-Francia Ifjúsági Iroda (FGYO) pályázatot hirdet iskolák, egyetemek és ifjúsági szervezetek számára ifjúsági cserék lebonyolításához francia és német partnerek bevonásával.

A Német-Francia Ifjúsági Iroda (FGYO) célja, hogy hozzájáruljon a a béke előmozdításához és a demokrácia megerősítéséhez. Csereprogramjaik révén elősegítik az egyenlő párbeszédet, támogatják a tapasztalatcserét, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok interkulturális kompetenciáik fejlesztésére, valamint a kritikus gondolkodásra. Az ifjúsági cseréik középpontjában a politikai párbeszéd, a békéért és a jövőért végzett munka áll.

 

Irányelveivel összhangban, az FGYO támogatja azon innovatív ifjúsági csereprogramokat és képzéseket,amelyek egy aktuális társadalmi-politikai helyzethez kapcsolódnak. A csereprogramok és a célcsoporttal való közös munka során szükséges új tanítási módszereket és megközelítéseket alkalmazni, továbbá ösztönözni az aktív részvételt konkrét eredmények vagy termék létrehozásának elősegítségében.

 

A program által támogatható projekttémák az alábbiak:

  • Polgári szerepvállalás előmozdítása,

  • Környezetvédelem és a globális felmelegedés elleni küzdelem,

  • Békére és emlékezésre nevelés,

  • Az ifjúság és a civil társadalom megerősítése,

  • A szakképzés és a fenntartható vállalkozás támogatása.

A célcsoportot a 3 és 30, illetve 35 év közötti (szakképzési projektek esetében) fiatalok alkotják. A csereprogram célcsoportjai azon fiatalok, akik aktívan részt vesznek a civil társadalomban. Az FGYO különösen ösztönzi azon fiatalok részvételét, akiknek korábban nem volt lehetőségük a csereprogramokban való részvételre. A részvevők nemének, továbbá számuknak a projektben résztvevő országok között kiegyensúlyozottnak kell lennie (lehetőleg egy-egy harmadnak). A résztvevők száma nem haladhatja meg a 70 főt, beleértve a szervezőket.

 

A támogatható projektek költségvetése maximum 25,000 EUR. A támogatás maximális összege a projekt időtartama és a projektben részt vevő személyek száma alapján kerül meghatározásra.

A pályázatok leadási határideje 2024. november 1.

Weboldal
Felhívás