Hallottátok!? Orosházán a fiatalok azt csinálnak, amit csak akarnak! És még pénzt is ad hozzá a város. Nem is keveset, 500.000 Ft-ot, azaz ötszázezer forintot.

Ez így túl szép, ugye? Természetesen van néhány feltétel; legyél minimum 15, maximum 30 éves és élj, tanulj, vagy dolgozz Orosházán. Találj ki egy olyan városi programot, ami szerinted érdekelheti kortársaidat, de legalábbis a bíráló bizottságot és Téged. Ennyi, nem több! 

Orosháza Város Gyermekjogi és Ifjúságpolitikai Koncepciójának értelmében 2017 óta írja ki fiataloknak szóló ötletpályázatát a fenti feltételekkel az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat segítségével. Utóbb azt jelenti, hogy az OHGYIÖK és az ifjúsági referens feladata a pályázat kiírása, meghirdetése, a pályázatok fogadása és a bírálat is. A szervezet tagjai egy saját maguk által létrehozott szempontrendszer alapján pontozzák a beérkezett ötleteket és döntik el, kié a legjobb. Ez lehet egy, de akár több pályázat is, több esetén természetesen osztozni kell a keretösszegen. Ezenkívül a program szervezésében és lebonyolításában is segítenek.

Megvalósult már így “Az üveghegyen is túl…” Futóverseny, Alfa Romeo Találkozó két alkalommal, valamint “Kint a szabadban” elnevezéssel két ízben tartottak akadályfutást, amelyről itt és itt értek el bővebb információt.

A pályázati űrlap – melyet egy regisztrációs e-mail után kapnak meg az érdeklődők –  végtelen egyszerű, csupán néhány kérdést tartalmaz:

  • Pályázó neve, születési helye, ideje, elérhetősége (e-mail cím)
  • A tervezett program megnevezése
  • A tervezett program leírása (ami feltétlenül legyen benne: időpont, helyszín, lebontott programterv, célcsoport; max. 2000 karakter)
  • A tervezett program részletes költségvetése

Pályázatot egyének és csoportok egyaránt benyújthatnak.

Ha tetszik a kezdeményezés, fordulj bizalommal az OHGYIÖK-höz, szívesen beavatunk a részletekbe.