Magyar Cserkészszövetség egy átfogó rendszert működtet, amelynek egymásra épülő, identitáserősítő eszközei támogatják a gyerekek megtartását, illetve később önkéntes vezetővé válását.

Ezeknek az eszközöknek egy része felhasználható más kisközösségekben is – segítve a megtartó kortárs kisközösségek kialakítását és fenntartását (esetleg akár önfenntartóvá válását is). A workshop az általunk használt eszközöket mutatja be a különböző korosztályok szerint csoportosítva, azzal a céllal, hogy az általunk felajánlott ötletek esetleg más közösségek erősítéséhez is segítséget adhatnak. A foglalkozás második felében a résztvevőkkel közösen gyűjtünk éves közösség-erősítő terveket a résztvevők gyermek- (és fiatal)-közösségei számára.

 

 

Időpont: 14:30 – 15:10 
Helyszín: B terem
Kinek ajánljuk? Minden kisközösség-vezetőnek, akinek a tevékenységében fontos szerepet játszik (vagy játszhat) a résztvevő gyerekek vagy fiatalok közösségének erősítése.
Résztvevők száma: 15-20 fő

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a műhelyen résztvevők száma korlátozott, így azt javasoljuk, hogy ha szeretnének részt venni, legyen kicsivel kezdés előtt a megadott teremben.