A vizuális kommunikáció egyre jelentősebbé válik az ifjúsági munkában is, fontos, hogy a fiatalokat saját vizuális formanyelvükön keresztül is meg tudjuk szólítani. Ennek szerepét hangsúlyozva, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság a Helyben hogyan? Fiatalok a településeken című konferenciájának keretében plakátversenyt hirdet ifjúsági közösségek, ifjúsági csoportok részére, az alábbi feltételek mellett.

I. NEVEZÉS FELTÉTELEI, MENETE
Nevezési feltételek

  • Jelen versenyre ifjúsági közösségek, ifjúsági csoportok, ifjúsági szervezetek nevezhetnek. (Ebben az értelemben ifjúsági közösségnek, csoportnak azon társaságokat értjük, amelyek tagjai jellemzően 13-30 éves kor közöttiek, jogi működési formától függetlenül)
  • A nevezett plakát témájának, céljának és tartalmának az ifjúsági szervezet rendezvényeinek, tevékenységeinek vagy felhívásaival kapcsolatosnak kell lennie, amely célcsoportjában elsősorban a fiatalok állnak.
  • A nevező szervezet/közösség kizárólag saját rendezvényeinek, tevékenységeinek, felhívásainak népszerűsítő plakátjával nevezhet. Egy szervezet, közösség maximum 3 plakáttal nevezhet.
  • A plakátversenyre csak olyan plakáttal lehet nevezni, amely olyan programra készült, ami 2019. január 1. és 2019. december 31. között került megvalósításra.
  • Az érvényes nevezés feltétele a jelentkezési lap hiánytalan és valós adatokkal történő kitöltése, a versenyre nevezett plakát megfelelő formátumban való feltöltése, és a nevezési feltételek elfogadása.
  • Nevezési díj nincs.
  • Jelentkezni az alábbi űrlap hiánytalan kitöltésével, 2020. február 10. 23.59-ig lehet.

Technikai követelmények

A plakátokat PDF, PNG, JPG, JPEG formátumban, 1920 x 907 pixel (72 dpi) felbontásban, CMYK színmódban kell feltölteni. A beadott pályaműveket A2-es (594 mm * 420 mm) méretben nyomtatjuk ki. Ennek érdekében rendelkezésre kell állnia a pályamű nyomdai fájljának: 594 mm * 420 mm méretben, 300-600 dpi felbontásban.

Határidő

A nevezések leadásának határideje: 2020. február 10. 23.59

II. SZAVAZÁS, ZSŰRIZÉS MENETE, DÍJAZÁS

A nevezett plakátok megjelenítése

A nevezés lezárulása után, 2020. február 15-ig a nevezési feltételeknek megfelelő beérkezett plakátokat a Helyben hogyan? Facebook oldalán közzétesszük, valamint a plakátok nyomtatásban kiállításra kerülnek a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság által szervezett Helyben hogyan? – Fiatalok a településeken című konferencián, 2020. február 25-én 9.00 – 16.00 óra között. 

Díjak

A nevezett plakátok közül három díjazott kerül kiválasztásra:

  • Egy díjazottat szakmai zsűri választ ki.
  • Egy díjazottat közönségszavazással, Facebookon választanak ki.
  • Egy díjazottat pedig a konferencia résztvevői titkos szavazás útján választanak ki.

Minden díjazott szervezet, közösség 40.000 Ft értékű ajándékutalványt kap, melyet a konferencia zárását követően, a helyszínen vehet át.

Zsűri díja

A nevezési feltételeknek megfelelő beérkezett plakátokat közül a három tagú zsűri egy plakátot választ, mely elnyeri a díjat. A zsűrinek tagja lesz egy grafikus, egy, a programok célcsoportjába tartozó fiatal, valamint egy ifjúsági szakember.

Online közönségdíj

Online szavazással egy díjazott kerül kiválasztásra.

A nevezés határideje után, 2020. február 15-ig a nevezési feltételeknek megfelelő beérkezett plakátokat a Helyben hogyan? Fiatalok a településeken konferencia Facebook oldalán közzétesszük, amelyről e-mailben értesítjük a nevezőket.

Szavazatnak a Helyben hogyan? Facebook oldalára feltöltött képre érkezett lájkok számítanak. Csak az eredeti képre adott kedvelések számítanak, a megosztott bejegyzéseké nem.

Az Online közönségdíj szabályzatát a Helyben hogyan? Facebook oldalán is közzétesszük, legkésőbb a pályaművek feltöltésével egyidőben.

A szavazatok leadásának határideje: 2020. február 23. 12.00 óra. Ezt követően a szavazatok összesítésre kerülnek és a legtöbb kedvelést (lájkot) gyűjtő plakát kapja meg az Online közönségdíjat.

Offline közönségdíj

A konferencia résztvevői és közreműködői a regisztrációnál a konferencia jelenléti ívének aláírásával szavazati jogot kapnak a plakátverseny Offline közönségdíjának kiválasztásához. A szavazólapot a regisztrációnál kihelyezett lezárt dobozba lehet bedobni. A szavazat akkor érvényes, ha azon csak egy nevezett plakát címe melletti körben két egymást metsző egyenes kerül elhelyezésre, valamint ha a szavazólap tartalmazza a Társaság bélyegzőlenyomatát.

A szavazatszámláló bizottság két tagja a szervezők közül kerül ki, míg egy harmadik fő a konferencia résztvevői közül kerül felkérésre.

A szavazatok leadásának határideje: 2020. február 25. 14.00 óra.

Eredményhirdetés

A konferencia zárásának keretein belül kerül sor az eredményhirdetésre, 2020. február 25. 15.00 órai kezdettel.

A konferenciáról bővebb információt honlapunkon olvashat.

A plakátversenyről további információ és tájékoztatás az alábbi e-mail címen kérhető: helybenhogyan@gyiot.hu