Az egyesületet több magyar önkéntes segíti, de hazánkban nemzetközi önkéntes szolgálatot teljesítő fiatalokkal is szoros kapcsolatunk van.
A nem-formális tanulás eszközeivel dolgozunk. Részt veszünk fiatalokat érintő hazai és nemzetközi képzéseken, mert fontos a velük foglalkozó szakemberek folyamatos tanulása, tapasztalatcseréje. Nyomon követjük a nemzetközi ifjúságpolitika alakulását, részt veszünk a hazai ifjúságpolitikát meghatározó, azt befolyásoló folyamatokban.
Hazai civil szervezetekkel közös tevékenységekben, együttműködésekben vállalunk aktív szerepet. Nemzetközi kapcsolatrendszerünk az Erasmus+ projektekben való aktív részvételnek köszönhető.
Alacsony küszöbű szolgáltatást nyújtunk, hiszen ezáltal több fiatalt érhetünk el, a hátrányos helyzetű fiatalok számára is elérhetőek vagyunk. A programjainkban való részvétel mindenki számára térítésmentes.
Az iskolai közösségi szolgálatnak köszönhetően az elért és motivált fiatalok száma folyamatosan növekszik. Az egyesület életébe bekapcsolódó fiatalok jó közösséget alkotnak együtt, sikeres részét képezik a projektjeinknek, nemcsak résztvevőként, de aktív segítőként is. A felkereső ifjúsági munka során is hatékonyan tevékenykednek, hasznosítják tudásukat, miközben önmaguk is fejlődnek. Szerencsésnek mondható, hogy már fiataloknak szóló projektek kezdeményezőjeként is jelen vannak, ezzel is erősítik az egyesületet a kitűzött célok elérése érdekében.
Aktív, tapasztalt pályázóként veszünk részt az Erasmus- Program különböző kategóriáiban.

/europaifjusaga