A Minority Rights Group kisebbségi jogokkal foglalkozó európai szervezete pályázatot hirdet olyan magyarországi civil szervezetek számára, amelyek tevékenységei középpontjában a kisebbségi csoportok állnak.

Az MRG “MARIO” programja olyan kisebb, helyi civil szervezetek pénzügyi támogatását és kapacitásbővítését segíti, amelyek munkájuk által felhívják a figyelmet a kisebbségi jogok védelmére, előmozdítására, valamint az EU értékeire.

 

A 2025-ös évben azon kisebbségekkel együtt dolgozó magyarországi civil és nonprofit szervezetek támogathatóak, amelyek tevékenységük során többek közt helyi elszámoltathatósági projektekben, demokratikus részvételhez hozzájáruló projektekben, szakpolitikai döntéshozatal befolyásolása érdekében készített kiadványok és jelentések készítése áll. A program által támogatható tevékenységek teljes listája a felhívásban olvasható.

 

A támogatható projektek költségvetése 15.000 EUR. A projektek megvalósítása 2025. január 1. és 2025. november 30. közötti időszakban kell, hogy megvalósításra kerüljön (11 hónapnál nem hosszabban).

A pályázatokat lehetőség van saját nemzeti/nemzetiségi nyelven leadni. A részletes pályázati felhívás és jelentkezési feltételek az MRG honlapján olvashatóak angol nyelven.

 

Leadási határidő: 2024. szeptember 20.

Weboldal
Angol nyelvű felhívás
Magyar nyelvű felhívás