Fiatalokkal foglalkozol, és aggasztanak a világban – vagy a szűkebb környezetedben – jelenlévő erőszakos konfliktushelyzetek?

Gyere el a GYIÖT műhelyére 2024. október 21-jén!

Tapasztalatcserére invitálunk, ahol megvitatjuk:

  • A „béke” és a „békére nevelés” fogalmak jelentését.
  • Hogyan jelennek meg a fiatalokkal foglalkozó szakemberek munkájában a világban jelenlévő háborús/erőszakos konfliktushelyzetek, és hogyan lehet reagálni ezekre?
  • A fiatalokkal végzett munka során milyen egyéb helyzetekben sérülnek, illetve hiányoznak a békés együttélés feltételei?
  • Milyen ötletek és igények merülnek fel annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen kezelni az ilyen helyzeteket (pl. bullying, kirekesztés, agresszió stb.)?

Időpont: 2024. október 21., 9.00-14.00
Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről később küldünk információt)
Résztvevők: Fiatalokkal foglalkozó szakemberek (ifjúsági munkások, ifjúsági civil szervezetek alkalmazottai és önkéntesei, ifjúsági közösségi terek munkatársai, pedagógusok, szociális munkások stb.). A békére nevelés témájáról nem szükséges előzetes tudás, elegendő, ha érdeklődsz a téma iránt.

A részvétel ingyenes, és a program során könnyű ebédet biztosítunk.

Jelentkezés: 2024. október 16-ig a weboldal alján található jelentkezési lap kitöltésével lehetséges. Minden jelentkezőt visszaigazolással értesítünk legkésőbb 2024. október 18-án.

A keretek
A GYIÖT a Peace4Europe projekt keretében szervezi meg a műhelyt. A projekt célja egy nemzetközi békére nevelés témájú módszertani segédanyag kidolgozása. A műhellyel célunk összegyűjteni  a fiatalokkal foglalkozó szakemberek tapasztalatait és igényeit, hogy ezekre alapozva tervezzük meg a projektben elkészülő segédanyagot.

Mit kínálunk?

Az élmények és tapasztalatok cseréjét, valamint közös tanulást a békéről és a békére nevelésről. 

Megoszthatod tapasztalataidat; egy értő és támogató közegben hallgatunk meg, hogy milyen nehézségekkel szembesülsz, és milyen kérdéseid, igényeid, vagy megoldási javaslataid vannak. Megélheted, hogy nem vagy egyedül, másoknak is vannak hasonló nehézségeik. Megismerkedhetsz azzal, hogyan kezelik ezeket a helyzeteket mások, és új ötleteket meríthetsz a csoport bölcsességéből.

Kapcsolatokat és kontaktokat.

Megismerkedhetsz hasonló területen dolgozó szakemberekkel, építheted a kapcsolati hálódat, együttműködéseket alakíthatsz ki, vagy akár önsegítő csoportot hozhatsz létre.

Innovatív módszertani anyag kidolgozásában való részvételi lehetőséget.

Hozzájárulhatsz egy békére nevelés témájú módszertani segédanyag kidolgozásához, véleményeddel befolyásolhatod annak tartalmát és formáját. Ha szeretnéd, értesíthetünk a segédanyag kidolgozásának különböző fázisairól, valamint az esetleges további együttműködési lehetőségekről, és eljuttatjuk neked a kész anyagot.

Információkat a békére nevelésről. 

A békére nevelés magyarországi helyzetéről egy rövid inputtal készülünk, így a résztvevők információkat kapnak a békére nevelés fogalmáról, és egy írott összefoglalót a már most is elérhető békére neveléssel foglalkozó anyagokról, képzésekről és szervezetekről.

Ha bármilyen további kérdésed van az eseménnyel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban, keresd a gyiot@gyiot.hu címet.

Jelentkezés