A GYIÖT résztvevőket keres a 2024. október 6. és 12. között tartandó Erasmus+ ifjúsági csereprogramjához. A program célja, hogy a résztvevők számára irányított tanulási folyamatot biztosítson a kritikus gondolkodás, az online térben való kapcsolatteremtés, a társadalmi részvétel, a médiatudatosság területén, és ösztönözze a résztvevőket a tudatos médiahasználatra.

 

Szervezetünkről

A projekt szervezője a magyarországi GYIÖT, amely 1996-ban alakult. Célcsoportjaink az ifjúsági szakma érintett tagjai, elsősorban ifjúsági szakemberek, önkéntesek, helyi önkormányzatok, valamint az ifjúsági közösségek vezetői és aktív tagjai.

Bővebb információ szervezetünkről:

 

A projektről

Az Erasmus+  ifjúsági cserék célja támogatni a fiatalok nemformális tanulási célú mobilitását annak érdekében, hogy eszközöket adjon a kezükbe az aktív polgári szerepvállaláshoz, illetve segítsen nekik az élethez és a szakmai jövőjükhöz szükséges kompetenciák elsajátításában és fejlesztésében. Egy ifjúsági csere során megerősödik a fiatal európaiság érzése, lehetőséget kap a kultúrák közti párbeszédre és tanulásra, ezáltal formálódik a szemlélete és fejlődnek készségei. A csereprogramok fontos célkitűzése a tudatosságnövelés a társadalmi szempontból releváns témákkal kapcsolatban. Jelen projekt esetében kitűzött cél, hogy a fiatalok aktív résztvevőkké váljanak közösségeikben és felfedezzék, hogyan vehetnek részt saját környezetük alakításában.

 

A ConnAction ifjúsági csere célja, hogy felhívja a figyelmet az online térre, ez abban rejlő lehetőségekre és veszélyekre egyaránt. Célunk egy biztonságos környezet kialakítása, melyben résztvevőink nyitottan tudják megosztani egymással gondolataikat, tapasztalataikat a témáról. Együtt keresünk jó gyakorlatokat, példákat a digitális és online eszközök biztonságos felhasználására, és a bennük rejlő potenciál felfedezésére. 

 

Az ifjúsági csere interaktív gyakorlatokat, részvételen alapuló megközelítést fog alkalmazni, ahol kulcsfontosságú az egymástól való tanulás folyamata. A program során nemformális tanulási módszereket alkalmazunk (pl. workshopok).

 

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik

  • 18 és 23 év közöttiek,
  • nem riadnak vissza ötleteik, gondolataik megosztásától angol nyelven, társalgási szintű nyelvi képességekkel rendelkeznek,
  • érdeklődnek az online részvétel, az online játék és a közösségi média tudatos használata iránt,
  • kíváncsiak a kulturális sokszínűségre és az online térben való részvételre,
  • szívesen megértenék és meghatároznák saját igényeiket és törekvéseiket a digitális társadalomban,
  • érdeklődnek a média hatalma és szerepe iránt a véleményformálásban,
  • a technológia erejét a fiatalok szerepvállalásának erősítése, felhatalmazása érdekében szeretnék kihasználni,
  • szeretnének tudatosabbak lenni az online biztonsággal kapcsolatban,
  • szívesen folytatnak párbeszédet a mentális egészségről, foglalkoznak a zaklatás problémájával, és elősegítik a befogadó közösségek létrejöttét.

 

Mit ajánlunk?

  • ingyenes utazás a projekt helyszínére,
  • ingyenes szállás és étkezés a projekt ideje alatt,
  • online felkészítő találkozó a csereprogramot megelőzően a felmerülő kérdések tisztázására,
  • 22 év feletti csoportvezető, aki támogatja a személyes fejlődésed a projekt során, jól beszél angolul, felelősséget vállal a magyar csoportért és aktívan együttműködik a programban,
  • igény esetén 100 eurós esélyegyenlőségi támogatást, amelyet a projekthez szükséges felszerelésre, rézvételüket elősegítő eszközökre tudnak felhasználni,
  • igény esetén iskolai kikérőt is tudunk kiállítani.

 

Időpont: 2024.10. 06 -12.

Helyszín: Liptód, Magyarország

Munkanyelv: angol

 

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 22.

Kiválasztásáról 2024. szeptember 24-ig kap értesítést!

 

A projekttel kapcsolatban az international@gyiot.hu e-mail címen kérhető bővebb tájékoztatás!

A csereprogram az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.

Jelentkezés