Youth Democracy Academy – Hogyan csináld? GOTV kampány

Másfél évvel ezelőtt kezdetét vette a Youth Democracy Academy (YDA) elnevezésű projekt, a portugál DYPALL Network koordinálásával. Ebben az Erasmus+ Program támogatásával megvalósuló projektben célunk volt a 17-23 éves kor közötti fiatalok részére információ nyújtás, elsősorban a 2019. évi Európa Parlamenti választások kapcsán, emellett az európai értékek, lehetőségek tekintetében való tájékoztatás. A projekt távolabbi célja, hogy minél több fiatalt ösztönözzen arra, hogy éljen jogaival és vegyen részt az európai parlamenti választásokon, továbbá váljon aktív európai polgárrá.

Az elmúlt másfél év során 12 országból bevont fiatalok különböző választásokat népszerűsítő tevékenységet valósítottak meg a projekt céljainak megfelelően. A Youth Democracy Academy-hez kapcsolódó események, tevékenységek és eredmények, egy – a fiatalok által összeállított – How to.. GOTV campaign elnevezésű online kiadványban látott napvilágot, az idei év elején. Ez a dokumentum most már magyar nyelven is elérhető az alábbi linken: Hogyan csináld? GOTV kampány

Amennyiben több részlet érdekelné a Youth Democracy Academy-vel kapcsolatban látogasson el a www.euisyou.org weboldalra, amely egész idő alatt a fiatalok tevékenységeivel kapcsolatos kommunikáció gyűjtőhelye volt, valamint ha szívesen tudna meg még több információt, várjuk megkeresését a gyiot@gyiot.hu email címen, ahol két magyar résztvevőnk (Lakatos Róbert és Makó Panna) is szívesen válaszol a projekttel kapcsolatos kérdésekre.

 

A projekt, ahogy a GYIÖT működése is, pártpolitikai tevékenységektől mentes. 

 

2020-07-16T09:15:48+02:00