Hozd közelebb! – Felhívás

Kedves Érdeklődők! Felhívjuk a figyelmet, hogy a koronavírus járvány megelőzésére bevezetett korlátozások miatt jelenleg nem tudni, hogy a projektbe tervezett tréning az eredeti időpontban megtartható-e. Egyelőre tervezzük a rendezvény megtartását. Amennyiben mégis szükségessé válik az időpont módosítása, a jelentkezett szervezetekkel egyeztetni fogjuk az új időpontot. A jelentkezési határidőt emiatt meghosszabbítjuk!

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság több éve végez települési ifjúsági munkát támogató tevékenységet. Munkánk során olyan projekteket valósítunk meg, amelynek célja a fiatalok közéleti aktivitásának növelése, állampolgári tudatosságuk fejlesztése. Mára elmondhatjuk, hogy több ezer fiatalt és döntéshozót (polgármestert, önkormányzati képviselőt, szakembert) értünk el.

Hozd közelebb! címmel tervezett projektünk résztvevői a jelentkező fiatalok közösségei és a velük együttműködő önkormányzatok, vagy ifjúsági célú szervezetek képviselői. A folyamat során szimulációs gyakorlatok kerülnek megvalósításra, melyek  célja – az egyéni és közösségi szintű tanulás mellett,- a demokratikus magatartásformák gyakorlása, valamint lehetőség biztosítása a véleményük kifejtésére és azok közös megvitatására, elsősorban helyi szinten. A projektbe jelentkező szervezetek képviselői részére egy felkészülési alkalmat biztosítunk, amely hozzásegíti őket a települési szinten megvalósításra kerülő szimulációs események sikerességéhez, a helyi párbeszéd kialakításához. (tovább…)